راه تحقق رویای خودکفایی در تولید روغن
خبر حرفه ای/در حالی که کشورمان به شدت از وابستگی در دانه های روغنی و تولید روغن خوراکی رنج میبرد، رئیس بخش تحقیقات دانه های روغنی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر وزارت جهادکشاورزی از امکان جهش...
خبر حرفه ای/در حالی که کشورمان به شدت از وابستگی در دانه های روغنی و تولید روغن خوراکی رنج میبرد، رئیس بخش تحقیقات دانه های روغنی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر وزارت جهادکشاورزی از امکان جهش تولید دانه های روغنی باتکیه بر دانش بومی خبرداد و گفت: معرفی و توسعه ارقام جدید اصلاح شده داخلی منجر به خودکفایی پایدار درتولید دانه های روغنی می شود.
به گزارش خبر حرفه ای ،مهدی غفاری در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره وضعیت تولید دانه های روغنی در کشور افزود: در سال زراعی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر با معرفی ارقام جدید و سازگار سویا، کلزا و آفتابگردان گامی اساسی در راستای افزایش خودکفایی و تضمین امنیت غذایی کشور برداشته است.
رئیس بخش تحقیقات دانه های روغنی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر وزارت جهاد کشاورزی اظهارداشت: در سال زراعی جدید مهمترین اهداف این موسسه، معرفی ارقام جدید و سازگار با مناطق مختلف اقلیمی ایران و ارتقای کیفی تولید بذر هسته های اولیه و تحقیقات به زراعی است.
وی به برنامه ریزی معرفی ارقام جدید سویا و گلرنگ در سالجاری اشاره کرد و گفت: در سال جاری سه رقم سویا مناسب استان های گلستان و منطقه مغان در اردبیل و دو رقم گلرنگ با درصد روغن بالا مناسب مناطق معتدل سرد و زودرس مناسب مناطق گرم و معتدل گرم معرفی می شود.
غفاری تصریح کرد: در بحث آفتابگردان نتایج آزمایش های اولیه حاکی از دستیابی به ارقام هیبرید با درصد اسید اولئیک ۸۷ درصد است که می تواند تحولی در صنعت روغن آفتابگردان در ایران ایجاد کند.
وی یکی از برنامه های اصلی بخش تحقیقات دانه های روغنی را توسعه ارقام مقاوم به ریزش کنجد دانست و افزود: در بخش به نژادی کنجد تلاش های زیادی در این زمینه انجام شده است و تعدادی از لاین های اثربخش بعد از ارزیابی مقدماتی به مرحله آزمایش های سازگاری رسیده اند. وی پیشبینی کرد در ظرف دو تا سه سال آینده این لاین های کنجد به مرحله معرفی برسند.


بدون نظر! اولین نفر باشید