سعید توکلی در نشست خبری با اشاره به اینکه پیشبینی معاونت برنامهریزی وزارت نفت در ابتدای امسال تولید ۸۵۰ میلیون مترمکعب گاز در اوج مصرف بود، افزود: از ابتدای آبان امسال روزانه شاهد افزایش بیش از ۷۵ میلیون مترمکعب مصرف گاز در بخش خانگی، تجاری و صنایع غیرعمده بودیم که معادل ۳ فاز پارس جنوبی، مصرف بیشتر از پارسال است و اگر تاکنون شبکه پایدار بوده، با تلاش شبانهروزی همکاران و توان مهندسی و تخصصی آنان بوده است.
سردترین هفته سال و ضرورت صرفهجویی در مصرف گاز
معاون وزیر نفت در امور گاز در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به ورود یک توده هوای سرد و بارشی از شمالغرب کشور و پیشبینی سردترین هفته سال از شنبه تا سهشنبه آینده، از مردم خواست تا با پیوستن به پویش کاهش ۲ درجهای دمای محیط در مصرف گاز صرفهجویی کنند.
وی تأکید کرد که این اقدام میتواند معادل تولید دو فاز پارس جنوبی در مصرف گاز صرفهجویی ایجاد و نقش مهمی در حفظ پایداری شبکه گاز ایفا کند.
توکلی ادامه داد: اگر بتوانیم مصرف گاز در بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء را کاهش دهیم، همان مقدار گاز صرف تولید در بخش مولد و نیز نیروگاهها میشود؛ نتیجه این اقدام، کاهش مصرف سوخت مایع در نیروگاهها و در نهایت کاهش آلودگی هوا خواهد بود.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با تأکید بر اهمیت اجرای پویش «۲ درجه کمتر» گفت: اگر این پویش بهدرستی و با دقت اجرا شود، قطعاً به کاهش آلودگی هوا، افزایش تولید و رشد اقتصادی کشور کمک خواهد کرد. مهمتر از همه، این اقدام سبب حمایت از بخش مولد کشور میشود.
پیشرفت اقتصاد کلان کشور با جلوگیری از خامسوزی گاز
توکلی تصریح کرد: مصرف بیرویه گاز در بخشهای خانگی، تجاری، اصطلاحاً به خامسوزی منجر میشود اما با بهینهسازی مصرف در این بخش، گاز بیشتری به بخش تولید و صنعت منتقل و به ارزش افزوده تبدیل شده و سبب پیشرفت اقتصاد کلان کشور میشود.
وی با بیان اینکه کاهش دو درجهای دمای خانهها، پوشیدن لباس گرم، رعایت درجه رفاه بین ۱۸ تا ۲۱ درجه سانتیگراد و کاهش درجه حرارت موتورخانهها کمک بسیاری در پایداری شبکه گاز کشور میکند، یادآور شد: تمامی این عوامل در کنار یکدیگر، زمینه استفاده بهینه از منابع انرژی را فراهم میکنند تا بتوانیم گاز را در بخشهای مولد و نیروگاهی بهکار گیریم.
اقدامات گسترده شرکت ملی گاز برای برخورد با مشترکان پرمصرف
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران درباره برخورد با مشترکان پرمصرف با اشاره به اینکه خوشبختانه امسال اقدامات ترکیبی و گستردهای را بهطور همزمان اجرا کردهایم، گفت: یکی از مهمترین این اقدامات، انجام بازدیدهای دورهای در سطح استانها بوده و امسال رکورد جدیدی در این زمینه ثبت شده است. تاکنون بیش از ۱۷۴ هزار مورد قطع گاز باغویلاهای خالی با سکونتهای غیر دائم انجام شده که در نوع خود بیسابقه است.
توکلی افزود: همچنین ۳۹۸ هزار و ۷۰۰ مورد بازدید از مراکز دولتی و ادارهها انجام شده که این رقم در پارسال تا پایان زمستان حداکثر ۳۴۰ هزار مورد بود؛ ۱۵۳۵ مورد از این مراکز به دلیل عدم رعایت الگوی مصرف، با قطع گاز مواجه شدند.
وی با بیان اینکه بر اساس دستورالعملهای موجود، مراکزی که الگوی مصرف را رعایت نکردهاند، پس از اخطار، مشمول قطع گاز شدهاند، تصریح کرد: همچنین نزدیک به ۴ هزار و ۸۲۹ مورد قطع دستگاههای گرماتاب، صدور اخطار و اعمال برخورد قانونی انجام شده است.
ارسال ۱۱۰ میلیون پیامک برای مشترکان پرمصرف
معاون وزیر نفت در امور گاز با اشاره به اقدامات جدی شرکت گاز برای مدیریت مصرف گاز و برخورد با مشترکان پرمصرف اظهار کرد: یکی از مهمترین اقدامات در این زمینه، تغییر تعرفهها در پلکانهای دوازدهگانه مصرف گاز بر اساس مصوبه شورای اقتصاد بوده است؛ در این راستا، تعرفه گاز برای پلههای ۱۱ و ۱۲ به بالاترین نرخ گازبهای داخلی رسیده که اقدامی مؤثر برای کنترل مصرف بهشمار میرود.
توکلی ادامه داد: افزون بر این، بهمنظور اطلاعرسانی گسترده، تاکنون ۱۱۰ میلیون پیامک برای مشترکانی که مصرف آنها در پلههای ۷ به بالا (مشترکان پرمصرف و بسیار پرمصرف) قرار دارد، ارسال شده و برخوردهای قانونی با این مشترکان در سطح استانها با جدیت در حال اجراست.
وی با اشاره به توسعه خدمات سامانه ۱۹۴ گفت: پیش از این، سامانه ۱۹۴ صرفاً برای امداد و رسیدگی به حوادث گاز اختصاص داشت، اما اکنون این سامانه بهمنظور گزارشدهی شهروندان درخصوص موارد بدمصرفی، انشعابات غیرمجاز و سرقت گاز نیز فعال شده است؛ از این طریق، شهروندان میتوانند تخلفات مربوط به مصرف گاز را به ما اطلاع دهند تا اقدامات لازم در این زمینه انجام شود.