به گزارش خبرحرفه ای از ایرنا، رضا ساعدی فر در نشست خبری با رسانهها اظهار داشت: تسهیلات اعطایی این بانک از ابتدای امسال تاکنون به ۴۶ هزار میلیارد تومان افزایش یافته است که در مدت مشابه سال قبل برابر ۱۵ همت بود.
وی سهم شرکت های دانش بنیان صادراتی از این تسهیلات را حدود ۱۳۰۰ همت عنوان کرد که حدود ۳۰ درصد رشد داشته است.
معاون بانک توسعه صادرات با تاکید بر حمایت از شرکت های کوچک و متوسط صادراتی اظهار داشت: برای حمایت از این شرکت ها حدود ۴۶ همت تسهیلات داده شده است.
ساعدی فر با بیان اینکه بخشی از پروژه های صادرات محور به بهره برداری رسیده است و بخشی نیز در حال تکمیل است، گفت: از فاز اول پتروشیمی بوشهر بهره برداری شده و فاز دوم نیز در شهریورماه سال آینده به بهره برداری می رسد. پروژه سلمان فارسی نیز با ۸۴ درصد پیشرفت تا انتهای ۱۴۰۴ به بهره برداری خواهد رسید.
وی خاطر نشان کرد: البته افزایش ظرفیت بندر شهید بهشتی چابهار و عملیات عمرانی چند فاز دیگر این بندر نیز در دستور کار است که به مرور به بهره برداری خواهد رسید.
عضو هیات عامل بانک توسعه صادرات ایران درباره پروژه انتقال برق ارمنستان به ایران نیز اظهار داشت: این پروژه چندین سال است که در دست اجراست، اما به دلایل مختلف از جمله وضعیت جنگی در منطقه قره باغ در برخی از زمان ها اجرای این پروژه به تاخیر افتاد اما امیدواریم با تکمیل آن که بیش از ۹۰ درصد پیشرفت دارد، ۷۰۰ مگاوات برق به ایران در قبال خرید گاز از کشورمان وارد شود که به زودی به بهره برداری خواهد رسید.
وی درباره بنگاه داری در زیرمجموعه این بانک گفت: بانک توسعه صادرات ایران هیچ محصولی برای فروش ندارد و هیچ بنگاهی در اختیارش نیست که بخواهد در این زمینه فعالیت داشته باشد. تنها برخی از بازوهای این بانک مانند صرافی هستند که نسبت به نقل و انتقال ارز فعالیت می کنند.
معاون اعتبارات بانک توسعه صادرات درباره پیوستن ایران به FATF و رفع تحریم ها اظهار داشت: موضوع پیوستن به FATF را باید بزرگان کشور درباره آن تصمیم بگیرند، ولی درباره رفع تحریم ها اگر این موضوع اتفاق افتد قطعا در وضعیت فعالیت این بانک بهبودهایی صورت خواهد گرفت و حداقل در هزینه ها و زمان نقل و انتقال پول صرفه جویی خواهد شد.
وی درباره زمانی که متقاضی برای دریافت تسهیلات از بانک مصرف می کند، خاطر نشان کرد: مدت زمانیکه متقاضی برای دریافت تسهیلات از بانک منتظر می ماند، حداکثر ۹ روز است و این زمان بیشتر برای کسانی است که درخواست آنها از شعب مراکز استان ها به مرکز ارسال شده تا تصمیم گیری درباره آن صورت گیرد، درحالیکه اگر تسهیلاتی نباشد که احتیاج به ارسال به مرکز داشته باشد در کمتر از این زمان به متقاضی پرداخت می شود.
ساعدی فر همچنین درباره مراودات با کشورهای حوزه بریکس، شانگهای و اوراسیا نیز گفت: در آینده قطعا با حوزه بریکس نیز مراودات خواهیم داشت، از طرفی هم شرکت هایی که متقاضی استفاده از خدمات بانک برای مراودات با این کشورها باشند، خدمات ارایه می کنیم.
وی درباره استفاده از خط اعتباری صندوق توسعه ملی از سوی این بانک نیز تصریح کرد: تسهیلات اعطایی از صندوق توسعه ملی را بصورت ریالی و ارزی دریافت می کنیم و جزء بانک های خوش حساب طرف قرارداد با صندوق هستیم. بانک توسعه صادرات چون بانکی تخصصی در حوزه صادرات است باید بعد از بهره برداری از پروژه ها و آغاز درآمدهای ارزی، شروع به بازپرداخت اقساط به صندوق کند.
عضو هیات عامل بانک توسعه صادرات ایران افزود: تاکنون به قول و قرارهایمان با صندوق توسعه ملی پایبند بوده ایم اما ممکن است که یک شرکت به مشکل برخورد کند، ولی از سوی ما هیچ بدقولی تاکنون نبوده است.