خبرحرفه ای/رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران در نشست خبری به مناسبت دهه فجر به برنامههای آینده سازمان متبوع خود اشاره کرد و افزود: ایجاد شهرکهای تخصصی و توسعه انرژی خورشیدی از اولویتهای ما است. در این راستا، ۵ هزار و ۲۰۰ هکتار زمین در شهرکهای صنعتی برای سرمایهگذاری در حوزه انرژی خورشیدی شناسایی شده و ۴ شهرک تخصصی انرژی خورشیدی آماده واگذاری است.
به گزارش خبرحرفه ای رضا انصاری، همچنین از برنامهریزی برای ایجاد شهرکهای فناوری با همکاری دانشگاهها و مراکز علمی خبر داد و اظهار کرد: در تهران نیز با همکاری دانشگاه شریف و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ایجاد یک شهرک فناوری با تمرکز بر هوش مصنوعی در دستور کار قرار دارد.
وی، در ادامه این نشست خبری با اشاره به لزوم تقویت زنجیره ارزش و صنعتسازی در کشور، گفت: برای رقابت در بازارهای جهانی، باید به سمت تکمیل زنجیره ارزش و توسعه فناوریهای نوین حرکت کنیم. در این راستا، ایجاد شهرکهای فناوری و حمایت از صنایع کوچک و متوسط دانشبنیان از برنامههای اصلی سازمان است.
معاون وزیر صمت، همچنین از پیشنهاد تشکیل شورای ملی سیاستگذاری صنایع کوچک و متوسط زیر نظر معاون اول رئیسجمهور خبر داد و گفت: این شورا با هدف هماهنگی بینبخشی و حمایت از صنایع کوچک و متوسط تشکیل خواهد شد.
انصاری، همچنین از ایجاد زیرساختهای سختافزاری به ارزش بیش از ۴۸۰ هزار میلیارد تومان در شهرکها و نواحی صنعتی کشور خبر داد و تأکید کرد: سازمان به دنبال افزایش کیفیت خدمات نرمافزاری و حمایت از واحدهای صنعتی موجود است.
خلع ید ۱۴۰ هکتار از اراضی صنعتی
وی، همچنین با اشاره به اینکه از ابتدای امسال تاکنون ۱۴۰ هکتار از اراضی صنعتی در محاکم قضایی خلع ید شد، گفت: پس از ابلاغ شیوه نامه، زمین های راکد را خلع ید می کنیم و زمین های راکد را فعال خواهیم کرد.
رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران، ابراز کرد: امسال نگاه ما این است که بخش خصوصی را برای شهرک سازی وارد کار کنیم و بر اساس سیاست های کلی اصل ۴۴ که الزام قانونی داریم حرکت کنیم. سهم شهرک های صنعتی در این زمینه نقش تنظیم گری و نظارت است.
انصاری از ورود واحدهای صنعتی در حوزه انرژی خورشیدی خبر داد و گفت: پنج هزار و۲۰۰ هکتار زمین مناسب را برای ایجاد نیروگاه های انرژی خورشیدی شناسایی کردیم. در این زمینه چهار شهرک آماده واگذاری است و سایر زمین ها در دست اجراست.
وی، خاطرنشان کرد: ۳۰ مگاوات انرژی خورشیدی توسط واحدهای صنعتی وارد شبکه شده است. همچنین در پاییز امسال حدود سه هزار مگاوات برق مورد نیاز شهرک های صنعتی بود.