خبرحرفه ای/رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای با بیان اینکه هر یک از دو کشور ایران و ترکیه به دنبال منافع خودشان هستند که امری طبیعی است، گفت: بهمنظور کاهش مشکلات ترانزیتی در مرز ترکیه و همچنین دستیابی به اهدافی که در تجارت با این همسایه غربی تعریف شده است، طی سه ماه آینده کمیته مشترک حمل و نقل دو کشور تشکیل میشود.
![کمیته مشترک حمل و نقل ایران و ترکیه تشکیل میشود/ تلاش برای حل و فصل اساسی مشکل ترانزیت](https://img۹.irna.ir/d/r۲/۲۰۲۵/۰۲/۰۹/۴/۱۷۱۶۷۵۹۸۲.jpg?ts=۱۷۳۹۰۹۶۱۵۱۲۱۰)
رضا اکبری در گفتوگو با ایرنا با اشاره به مشکلات پیش آمده برای رانندگان ترانزیت ایرانی در مرز ترکیه، افزود: حقیقت این است که این مساله مرتبط با وزارت نفت و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز است و باید گفت در این موضوع هیچ قصوری از هیچ دستگاه و سازمانی رخ نداده است.
وی با بیان اینکه هر سازمانی به وظیفه خود عمل کرده است، ادامهداد: تصمیمی که در نهایت اتخاذ شده بود، به ترانزیت جادهای کشور آسیب زد اما با تلاشهای انجام شده، اکنون این تصمیم معلق شده است تا به یک راهکار اساسی دست یابیم تا ضمن کاهش آسیب پذیری به ترانزیت، از قاچاق سوخت نیز جلوگیری شود.
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای خاطرنشان کرد: هر دو کشور همسایه ایران و ترکیه به دنبال منافع خودشان هستند و این امری طبیعی است، با این حال در موازنههای بین دو طرف باید حواسمان به درآمدها، قیمت کالاها، حمل و نقل و ترانزیتمان باشد.
وی اظهار داشت: در کشورمان شاهد تصمیمی مشترک از سوی دستگاههای ذیربط برای کاهش قاچاق سوخت بودیم که مصوب و اجرایی شد، با این حال پس از گذشت یک ماه مشخص شد این تصمیم برای ترانزیت کشور مضر بوده است، چرا که با توجه به اقدام متقابل طرف ترکیهای، داشتیم آسیب میدیدیم؛ لذا موقتا این آسیب را متوقف کردیم.
اکبری یادآور شد: مسئولان ترکیه نیز این مساله را قبول داشتند و بر این اساس به دنبال یک راهکار مشترک هستیم.
وی توضیح داد: به این منظور فرصت سه ماهه در نظر گرفته شده است تا طی جلساتی تیمهای کارشناسی از دو طرف به بحث و تبادل نظر بپردازند و به یک سند جامع همکاری مشترک برسیم.
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای گفت: به این منظور تیمی در سازمان راهداری نیز تشکیل و فعال شده است تا پیشنویسهای لازم را برای ارائه در این جلسات تهیه کند.